Skip to main content

Az Olimpiai Ötpróba Program célja, hogy egyre több ember életében váljon mindennapos örömforrássá a sport. Az pedig szinte már csak a ráadás, hogy végül a legkitartóbb ötpróbázó ott biztathatja a tokiói olimpián a magyarokat.

Minden információt megtalálsz a https://www.otprobatokioba.hu oldalon, de a lényeget összefoglaljuk Neked az alábbiakban.

A 2020-as olimpiáig tartó Olimpiai Ötpróba országszerte számos sportrendezvénnyel várja a tartalmas, aktív kikapcsolódásra vágyó amatőr sportolókat. Ezeken az eseményeken az Olimpiai Ötpróba keretében jelenleg hat sportágban próbálhatod ki teljesítő képességed határait:

Az egyes eseményeken különböző távokat lehet teljesíteni az egyes sportágakban, és a távok sikeres teljesítése esetén pontokat kapsz, amit az egész program ideje alatt gyűjthetsz.
Megfelelő pontszám elérése esetén a pontjaidat jutalmakra válthatod be.

Sok kicsi sokra megy: érdemes együtt sportolni családtagjaiddal, osztálytársaiddal vagy munkatársaiddal, mert ha az Ötpróba rendszerében családot alakítotok ki, iskolához vagy munkahelyhez csatlakoztok, az egyéni teljesítményetek és pontszámok a támogatott csoportoknak is beszámítanak és összeadódnak.

Ajándékok

Az Olimpiai Ötpróbával csak nyerhetsz: egészséget, közösségi élményt, motivációt, jókedvet és országismeretet. De mi teljesítményed elismeréseként meglepünk néhány garantált ajándékkal is, ha sikerül kiállnod a próbákat, és összegyűjtened elég pontszámot.

Egyéni versenyzők

Egyéni ötpróbázóként a következő garantált ajándékokat szerezheted meg a megadott távok teljesítésével:

  • 15 pontért: Olimpiai Ötpróba baseballsapka
  • 25 pontért: Olimpiai Ötpróba póló
  • 40 pontért: Olimpiai Ötpróba hátizsák
  • 60 pontért*: a 2020-as tokiói olimpián induló magyar csapat hivatalos felszerelése alapján tervezett melegítő

* Legalább 5 sportágban kell pontokat gyűjteni.

Regisztráció

Az Olimpiai Ötpróbára az Olimpiai Ötpróba hivatalos weboldalán, (https://www.otprobatokioba.hu) és egyes sporteseményeken regisztrálhatsz, a versenyekre pedig az adott rendezvény honlapján keresztül nevezhetsz. Ha már regisztráltál, akkor érdemes iskolához és munkahelyhez is csatlakozni, hiszen így nekik is gyűjtheted a pontokat. Ez nemcsak nagyobb dicsőséget, de az iskola vagy munkahely számára is jutalmat jelent! A versenyeken teljesített távok után járó pontszámaid a versenyek utáni napokban bekerülnek online profilodba, ahol bármikor ellenőrizheted az állást.

https://www.otprobatokioba.hu/regisztracio-belepes

Pontszerzés

Az Olimpiai Ötpróba fő célja, hogy a sport öröm legyen számodra, ne csak a versengés terepe. Ezért aktuális edzettségi szintedtől és kedvedtől függően kisebb vagy nagyobb távokat teljesíthetsz jutalompontokért, amiket aztán ajándékokra válthatsz. A pontokat a regisztráció és a próbák teljesítése után, online profilodban gyűjtjük. Válaszd ki, melyik kihívás passzol hozzád leginkább a soron következő sportversenyen!

hosszú táv pont közepes táv pont rövid táv pont
futás 21,095 km 4 10 km 2 5-7 km 1
országúti kerékpározás 100 km 4 50 km 2 25-30 km 1
hegyi kerékpározás 50 km 4 25 km 2
úszás* 5,2 km 4 2,5 km 2 1,5 km 1
kajak-kenu, evezés* 30-35 km 4 10-15 km 2
túrázás 30-35 km 4 15-20 km 2 10 km 1

* A teljesítendő táv az adott folyószakasz nehézségétől függ, ezért versenyenként változhat. További felvilágosítást a helyi szervezőktől kérhetsz.
** A teljesítendő táv az adott túraútvonal nehézségétől függ, ezért versenyenként változhat. További felvilágosítást a helyi szervezőktől kérhetsz.

Extra pontszámok

A 15 év alatti (junior) és a 60 év feletti (senior) ötpróbázóknak, illetve a testi és szellemi fogyatékos sportolóknak a rövidtáv teljesítéséért 1 helyett 2, a közepes táv teljesítéséért 2 helyett 4, míg a hosszútáv teljesítéséért 4 helyett 6 pont jár.

A hosszútávok feletti távok teljesítéséért szintén több pont jár: +30% esetén 4 helyett 5 pont, +50% esetén pedig 6 pont.

Alkalmanként előfordulhatnak olyan távok is, amelyek nem illeszkednek a fenti ponttáblázatba. Ezek többnyire a közepes, illetve a hosszútávok közötti távok, amelyeket bizonyos rendezvények esetén a szervezőkkel történő egyeztetést követően +1, azaz összesen 3 ponttal jutalmazunk.

A versenyeken megszerzett pontok automatikusan bekerülnek a rendszerbe, amennyiben a rendezvény elektronikus hozzáférést biztosít az eredményekhez. Ha erre nincs mód, akkor az Olimpiai Ötpróba munkatársai személyesen veszik fel a kapcsolatot a szervezőkkel, így ellenőrizve és regisztrálva megszerzett pontjaidat online profilodban. A pontok jóváírásáról emailben értesítünk.

A MAPEI TOUR DE ZALAKAROS NEVEZÉSI FELÜLETÉN KÉRJÜK ADD MEG AZ ÖTPRÓBA AZONOSÍTÓDAT, ÍGY TUDJUK IGAZOLNI AZ ÖTPRÓBÁSOK CSAPATA SZÁMÁRA, HOGY TELJESÍTETTED A TÁVOT!

Bármilyen további információra lenne szükséged keresd az Olimpiai Ötpróba csapatát az alábbi elérhetőségeken:

Az adatvédelemre vonatkozó tájékoztató ide kattintva olvasható.