Skip to main content

A Tour de Zalakarosról már megismert világszínvonalú rendezvényközpont és környezete ad otthont a 2022-23-as hazai cyclo-cross szezonnyitónak. Október 1-én jön az első KarosCross kupa. A zalai fürdőváros csodálatos parkjában az ötszörös Magyar Bajnok, Búr Zsolt által megálmodott 2.3 km hosszú pálya várja a szakág szerelmeseit már az U9-es korcsoporttól kezdődően. A rajtcsomagban megtalálható lesz egy belépő a zalakarosi fürdőbe, a nemrégiben elkészült Gravel Guide kiadvány és egy High5 táplálékkiegészítő termék is.

Zalakaroson a parkolás mindenütt ingyenes, a résztvevőket pedig street food árusok, éttermek és kiállítók is várják a Karos Korzó gyönyörű környezetében. A pálya nyomvonala tartalmaz majd néhány kihívást jelentő rézsűt, egy hosszabb lépcsőt és dupla palánkot is. A beszólításnál pedig egy különleges koreográfiával készülnek a szezon első Magyar Kupa sorozatának szervezői.

A nap során összesen 21 eredményhirdetés lesz, a kategória győztesek a serleg mellé (a képen látható) egyedi KarosCross mezt is kapnak az 575 jóvoltából, a további dobogós helyezettek is értékes tárgyjutalmakkal térhetnek haza.

Az előnevezés a licenszes korcsoportok számára szeptember 27-én éjfélig lehetséges, ezt követően a Magyar Kupa általános szabályzata értelmében már csak az U9 és hobby kategória nevezhet.

Minden további infó megtalálható a verseny hivatalos kiírásában itt:
https://karoscross.hu/karoscross-magyar-kupa-futam-versenykiiras/