Változik a 60 km-es táv útvonala, 1 órás teljes útzárral

A 2023.09.24.-én, Zalakarosról 10 órakor rajtoló Villtek országúti teljesítménytúra útvonalában jelentős változásokat voltunk kénytelenek eszközölni.

Az eredetileg tervezett útvonal egy részén csatornázási munkálatok zajlanak egy hosszabb útszakaszon, melyek nem készülnek el eseményünkig. Az új útvonal viszont semmivel sem rosszabb és nem marad ki belőle a legendás Cézár emelkedő sem! Áttekerhettek majd a Kis-Balaton fölött és egy vadonatúj új emelkedőkkel tűzdelt szakasz is bekerült. A táv 5 km-rel hosszabbodik. Megértéseteket ezúton is köszönjük és kérjük olvassátok végig a hírt a gyakorlati megvalósítással kapcsolatban.

“A Mapei Tour de Zalakaros szervezésénél mindig is elsődleges feladatnak tartjuk a biztonságot és útvonal biztosítást. A 60 km-es távon zajló csatornázási munkák elkészültére vártunk, de ez nem lesz meg, így egyeztetve az érintett hatóságokkal sikerült rövid időn belül egy új és nagyon-nagyon szép nyomvonalat találni.

A futam elején sík és gyors utakon megyünk egészen Zalaapátiig. Innen a 75-ös számú főútra kanyarodunk rá és az ezt következő 5 km lesz a futam legnehezebb része (a Cézár hegy mellett).

Óriási köszönetet szeretnénk mondani a Magyar Közút Zala Megyei munkatársainak, hogy elfogadták a kérésemet, miszerint a 75-ös úton vigyük át autóforgalom mentesen a mezőnyt! Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy erre az útszakaszra 1 órás teljes útzárat alkalmazhatunk a rendőrség segítségével. Tehát az első kerékpáros ide érkezésétől 60 percig nem lesz autóforgalom semelyik irányban a 75-ös útnak azon szakaszán, ahol a futamunk halad.

Úgy gondolom ezen a részen 1 óra alatt a résztvevők 98%-a át fog jutni a teljes zárás során (a többieket sem zárjuk ki, csak ők már forgalom mellett tekerhetnek majd itt). A frissítő állomást a tejles útzár miatt raktuk féltáv utánra (a 75-ös útról való lekanyarodás után 1 kilométerrel) így még biztosabb, hogy többen beleférnek az 1 órás zárásba.

A frissítő állomás után a futam visszatér a már korábban alkalmazott nyomvonalára, így Dióskál után Zalaszabar, majd Nagyrada és a futam ikonjának számító Cézár hegy következik a zalakarosi befutó előtt. A futam új útvonala már felkerült honlapunkra a versenykiírásba és természetesen letölthető a GPX is hozzá. ” – mondta el a változások kapcsán Szilasi László, versenyigazgató.

A Mapei Tour de Zalakaros futamjaira továbbra is lehet kedvezményesen előnevezni az esemény weboldalán és helyszíni nevezéssel is várják majd a résztvevőket szeptember 22-24. között.

A 60 km-es táv új térképe elérhető itt: https://www.bikemap.net/en/r/13668654/

Letölthető GPX térkép ide kattintva >>

Menü